6/30/09

Miss. E?!

Neh sbenarnya cite 2 hari lepas iaitu hari aHad la..
aku mulakan rutin harian aku seperti biasa bangun pagi gosok gigi dan seterusnya mandi..

lepas breakfast mak aku cakap
'Din jap lagi ikut ayah ngan adik gi BB adik nk beli barang' katanya...

aku pun on je la..tapi aku tak berapa pasti ape yang adik aku nak beli...

dengan perasaan ingin tahu setelah membuat survey dan beberapa siasatan akhirnya aku dapat tahu yang adik
aku akan beli Miss.E arineh...
hancur,kecewa,sedih,gembira pun ade sebab aku pun memang dah lame minat kat Miss E tapi ku pendamkan
je perasaan tuh..

tepat kol 1100pg kami bergerak ke sebuah kedai kat sebelah restaura
nt Tarbush di Bukit Bintang..
kat sana la aku ngan adek aku test power Miss.E neh..mantap BEB!!!

tak payah nak lenjan teruk2 pn die dah bagi ko servis kuda baik punye!!

mesti makcik2 nak tahu siape Miss.E neh...
meh sini nak kasi detail sket...


nama: Ibanez binti Gio
umur : rahsia
cutting : baek punya!!
pickup : hambucker(btul ke aku eja neh)
tinggi : aku tak pasti tapi dari pinggang tuh 22fret la

lebih kurang gitu lah detail dia sket2..
pastu brader yang jual kat situ bagitau aku..
'bro,kalo lu nak kasi baek lagi wa bleh kenalkan lu ngan membe wa'
'die kalo duet ngan Miss. E neh konfem meletup punye mau 2-3juta album laku k
at pasar malam Gombak tuh'
aku pun pelik gak pehal mamat neh lain macam je..bleh la sape??die suh aku tunggu..

*5 min kemudian..

aku nampak die jalan ngan sorang mamat neh pakai nametag tapi aku tak dapat nak bace..
die pun kenalkan kt aku pada mamat tuh namanye incik Marshall..

die kate incik Marshall neh hebat lagi hebat dari Mawi...
peti suara die neh leh kuar bunyi Overdrive ngan clean..
die punye kuasa tak la kuat sangat dalam 15-20w je..


kami pun buat audition kat incik Marshall suruh die duet ngan Miss.E...
ok la,mantap gak,gandingan yang hebat..btul kata brader tuh..
setelah menandatangani beberapa contract kami telah bersetuju un
tuk membeli mereka..
aku,adek aku ngan bapak aku bergabung untuk membuat pembayaran di kaunter pembayaran takkan kat kaunter pertanyaan plakkan..

kami pulang dengan hati yang gembira dan sedikit duka sebab duit dah pun pergi tanpa diduga..
sekian, cHow?!!

kat bawah neh aku sertakan beberapa keping gambar diorang...


Miss.E




Incik Marshall


*zap nnt aku nk pinjam tuner ko aku nak kasi tune sket awek neh...

3 comments:

zAp_c0baiN said...

argh!!!!

tensi0n r gua cmni....

takpe2...

nnti de duet, aku pinang les paul aku...

hahahaha...

tak pnah beb...men gtr mhl

sedey...

nnti aku tune bek2...

hahaha...

zAp_c0baiN said...

lagi satu...

foll0w r aku!!!!

hahahaha...

pisey said...

grrr;
rawr~